Text Size
A+ A A-
Color Chooser
 default green blue contrast font_default red blue Language Other Language
  • Slider1
  • Slider2
  • Slider3
  • Slider4

header-mobile

Sambutan World Health Day & Nutrition Month peringkat Hospital Selayang

Sambutan World Health Day & Nutrition Month peringkat Hospital Selayang telah dirasmikan oleh Timbalan Pengarah 1, Dr Tengku Intan Norleen pada 28 Mei 2022, jam 8 pagi di Kompleks Sukan Hospital Selayang.

Tahniah dan syabas diucapkan kepada penganjur, Jabatan Dietetik & Sajian dan Unit Pendidikan Kesihatan dengan kerjasama Persatuan Pasca Siswazah, Kelab Sukan & Rekreasi, Unit Keselamatan, Unit Pentadbiran, Unit Kewangan, Jabatan Fisioterapi, Unit Pemandu dan Radicare.

Terima kasih juga kepada semua peserta, urusetia, juri dan Timbalan-timbalan Pengarah yang telah menjayakan program ini.

Klik di sini utk lihat video aktiviti

Peperiksaan Membership of the Royal Colleges of Physicians of the United kingdom (MRCP UK)

Peperiksaan "Membership of the Royal Colleges of Physicians of the United kingdom (MRCP UK)" buat kali ke-18 di Hospital Selayang telah berlangsung dengan jayanya pada 31 Mei 2022.

Peperiksaan ini merupakan peperiksaan bertaraf antarabangsa yang dijalankan setahun sekali semenjak tahun 2002 kecuali pada tahun 2020 dan 2021 disebabkan oleh pandemik COVID-19.

Peperiksaan ini merupakan peperiksaan bagi Pegawai Perubatan untuk diiktiraf sebagai seorang Pakar Perubatan dalaman setelah menjalani latihan perubatan secara menyeluruh Hospital Selayang.

Pada kebiasaannya, peperiksaan in akan melibatkan pemeriksa daripada United Kingdom dan juga Malaysia.
Walau bagaimanapun, pada kali in pemeriksa luar negara tidak dapat hadir disebabkan oleh situasi COVID-19 yang belum reda sepenuhnya.

Pihak Hospital juga ingin merakamkan jutaan penghargaan kepada semua pesakit yang telah meluangkan masa serta kakitangan Jabatan Perubatan Hospital Selayang yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan peperiksaan ini.

#selayangresilient
#selayangcenterofexcellence
KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA
Jabatan Kesihatan Negeri Selangor

 

mrcp jun2022

mrcp jun2022 2

Penganugerahan Sijil Energy Management Gold Standard (EMGS) - 2 STAR untuk Hospital Selayang

TAHNIAH HOSPITAL SELAYANG!

Program ASEAN Energy Management Scheme (AEMAS) yang bermula sejak tahun 2010 adalah suatu inisiatif di bawah ASEAN Centre for Energy (ACE) dalam usaha menggalakkan pengurusan tenaga dengan cekap di peringkat ASEAN.
Program ini terbahagi kepada dua sub-program iaitu Energy Manager Training Course (EMTC) dan Energy Management Gold Standard (EMGS).

Malaysian Green Technology and Climate Change Corporation (MGTC) telah dilantik sebagai agensi pelaksana dan 'focal point' program AEMAS bagi Malaysia bermula 1 Februari 2014 sehingga kini.
Dalam hal ini, Hospital Selayang telah berjaya mendapat penganugerahan Sijil Energy Management Gold Standard (EMGS) sebanyak 2 Star setelah melalui proses penilaian dan disahkan memenuhi kriteria EMGS bagi pelaksanaan Sistem Pengurusan Tenaga Lestari (SPTL).

Majlis Penganugerahan Sijil Energy Management Gold Standard (EMGS) untuk organisasi-organisasi yang berjaya mendapat pensijilan tersebut sejak tahun 2019 telah diadakan di EQ Hotel pada 17 Mei 2022.

Sekali lagi, syabas dan tahniah diucapkan kepada Hospital Selayang atas pencapaian yang membanggakan ini.

energy2

energy1

TOP Team (Tissue and Organ Procurement Team) Hospital Selayang

11 Mei 2022 - Terima kasih diucapkan kepada BAN SENG LEE Industries SND.BHD kerana menjemput TOP Team Hospital Selayang sempena Kempen Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan pada bulan Mei 2022.
Sedikit sebanyak perkongsian ilmu dan pengetahuan dapat kami berikan kepada kakitangan BAN SENG LEE Industries SND.BHD berkaitan kesedaran pendermaan organ disamping dapat menjadi pengikrar pendermaan organ. Terima kasih di atas sambutan dan sokongan yang memberangsangkan dan terima kasih juga kerana sudi menjadi Pengikrar.

topteammei2022 1

topteammei2022 3

topteammei2022 6

topteammei2022 2

Ziarah Syawal Hari Raya ke Hospital Selayang

03 Mei 2022 - Ziarah Syawal Hari Raya ke Hospital Selayang.

YBhg. Dato' Sri Mohd Shafiq Bin Abdullah, Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam,

Dan

YBhg. Datuk Harjeet Singh A/L Hardev Singh, Ketua Setiausaha Kementerian Kesihatan Malaysia.

ziaransyawal2022 3

 ziaransyawal2022 2

Dasar Keselamatan | Dasar Privasi | Peta Laman | Soalan Lazim | Arkib
Penafian : Pihak Hospital Selayang tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kerugian atau kerosakan disebabkan oleh penggunaan maklumat dari laman web ini.
muka-buku Youtube burung-biru RSS
Hakcipta Terpelihara © Hospital Selayang 2013